پیامدهای ریاست جمهوری ترامپ (تلاطم امریکای ترامپی)/۴

ساخت وبلاگ

روی کار آمدن دونالد ترامپ با تدوین سند جدید استراتژی امنیت ملی آمریکا مطابق با نظر وی همراه بود. در این سند درباره مباحث آموزش و علم آمده است: پیشتازی در تحقیقات، فناوری، اختراع و نوآوری در اولویت قرار دارد. هدف این این موضوع تقویت صنایع، ایجاد مشاغل جدید و ارتقاء کیفیت زندگی شهروندان می باشد. برای حفظ برتری رقابتی آمریکا، باید سرمایه گذاری روی فناوری های نوظهوری همچون علوم داده ها، فناوری های خودکار، نانو فناوری، فناوری های رایانه های پیشرفته و هوش مصنوعی از خودروهای خودران گرفته تا تسلیحات خودکار باید تقویت شود چرا که اینها لازمه رشد اقتصادی و امنیت پایدار است.

در بخش دیگری از سند استراتژی امنیت ملی آمریکا تاکید شده است که ما باید مسیرهای آسان تری را برای جریان ورود و خروج دانشمندان و مهندسان به آمریکا ایجاد کنیم. دولت آمریکا از دانش و مهارت فنی بخش خصوصی و ظرفیت های تحقیق و توسعه به طور مؤثرتر استفاده خواهد کرد. تاکید بر این موضوع در شرایطی است که اساسا سیاستهای مهاجرتی دولت ترامپ ، در تناقض آشکار با این هدف سند امنیت ملی بود. بیش از 25% دانشمندان فعال آمریکا از مهاجران هستند. سهم فزاینده مهاجران در بین دانشمندان و مهندسان فعال حاکی از این است که وابستگی ایالات متحده به دانشمندان متولد خارج و مهاجر افزایش چشمگیری داشته است. اما تحت تاثیر رویکرد ترامپ، تمایل نخبگان در سراسر جهان برای حضور در دانشگاههای آمریکایی در مقایسه با گذشته کاهش یافت. همچنین رشد تولید مقالات علمی آمریکا به طرز قابل توجهی آهسته تر گردید و در نتیجه سهم آمریکا در دانش جهانی در دوره ترامپ کاهش و هرچه  بیشتر دچار افول شد.

سند استراتژی امنیت ملی آمریکا در دوره ترامپ، نسبت به مسایل بیولوژیکی نیز نقشه راهی را ترسیم کرده و این حوادث را علیه آمریکا در حال افزایش و نیازمند اقدامات سریع و ضربتی اعلام کرده بود. در این سند با نگاهی بدبینانه نسبت به کشورهای جهان، اعلام شد، شیوع و بروز طبیعی ویروس هایی مانند ابولا و سارس و همچنین، حمله عمدی علیه آمریکا با شیوع سیاه زخم در سال 2001 ، بیانگر تشدید تهدیدات بیولوژیکی علیه امنیت ملی آمریکا است. بر اساس این سند، تلفات جانی، ایجاد خسارت های اقتصادی و سلب اعتماد مردمی از نهادهای دولتی از جمله پیامدهای تهدیدات بیولوژیکی علیه آمریکاست. این در شرایطی است که در دوره ترامپ نیز گزارش های متعددی درباره فعالیت آزمایشگاه های فرامرزی بیولوژیکی و نظامی آمریکا از جمله در آفریقا، آسیا و اوراسیا منتشر شد اما هیچ کدام از آنها تعطیل نشدند. در واقع رویکرد آمریکا برای تحقیق، توسعه و کاربرد سلاحهای بیولوژیکی در دوره ترامپ نیز ادامه پیدا کرد.

دولت ترامپ با نوعی توهم و کینه نسبت به جهان در سند استراتژی ملی اعلام می کند: پیشرفت های علوم زیستی که برای بهداشت، اقتصاد و جامعه ما سودمند هستند، ممکن است ابزارهای جدید در اختیار گروه هایی قرار دهد که به دنبال آسیب زدن به آمریکا هستند. احتمال دارد که برخی فعالان خاص دولتی، سلاحهای زیستی پیشرفته تری تولید کنند و این تجهیزات به دست فعالان غیردولتی تبهکار بیفتد. ما برای کشف و مهار زودهنگام شیوع بیماری و پیشگیری از گسترش بیماریها، با سایر کشورها همکاری خواهیم کرد. ما سایر کشورها را به سرمایه گذاری در سیستم مراقبت های اولیه بهداشتی و تقویت امنیت بهداشت جهانی ترغیب خواهیم کرد تا از شیوع بیماری های عفونی جلوگیری شود. این ادعای دولت ترامپ نیز در شرایطی بود که آمریکا به بهانه نفوذ چین در سازمان بهداشت جهانی، از این سازمان خارج شد و عملا در فعالیت های سازمان بهداشت جهانی برای مقابله با بیماری کووید- 19 اخلال ایجاد کرد .

یکی از مهم ترین سیاست هایی که در حوزه بهداشت و درمان ، ترامپ در بدو ریاست جمهوری آن را مورد تجدید نظر قرار داد، سیاست  دولت اوباما موسوم به Obamacare (اوباماکِر) بود که موجب مناظره های گسترده در داخل شد. هدف از «لایحه حفاظت از بیمار و مراقبت مقرون‌به‌صرفه» موسوم به «اوباماکر»، کاهش هزینه های درمان، تقویت بیمه ها  و کیفیت خدمات بود اما ترامپ با آن مخالفت کرد.

همزمان با گسترش کووید19 در آمریکا، مخالفت ترامپ با ماسک، قرنطینه، فاصله اجتماعی و مخالفت با سازمان بهداشت جهانی زبان زد همگان شد و یکی از علل کاهش آرای او نیز در این بخش قابل ارزیابی است. به همه این انتقادها، درخواست خروج آمریکا از سازمان بهداشت جهانی در ژوئیه 2020 را نیز باید اضافه کرد. خروج ترامپ از این سازمان، نشان داد که آمریکا هیچ تعهدی برای همکاری مشترک جهانی جهت پیشگیری از از بیماریهای همه گیر، برای خود قائل نیست .عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه "رای الیوم" چاپ لندن  درباره مواضع دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا علیه سازمان بهداشت جهانی گفته است: اینکه ترامپ به چین درباره کرونا حمله کند برای همه شناخته شده و غیرقابل بحث است اما اینکه خشمش را بر سازمان بهداشت جهانی  که خدمات آن به بشریت برای همگان آشکار است، پیاده کند نشانه نفرت، تحقیر و نژادپرستی است.

ترامپ علیرغم وعده هایی که برای بهبود زیرساخت های بهداشتی آمریکا و تقویت خدمات سلامت و درمان داده بود، از طریق اقدامات اجرایی و قضایی متعدد، برای برچیدن قانون مراقبت مقرون به صرفه معروف به اوباماکر تلاش کرد. ترامپ همچنین از پیشنهاد کنگره برای جایگزینی اعتبارات مالیات حق بیمه حمایت کرد.این اقدامات ترامپ در عمل برخلاف شعارهای تبلیغاتی وی و به نفع سرمایه داری و نه مردم امریکا بود. سیاستهای اشتباه و شعارهای پوپولیستی ترامپ در مورد سیستم بهداشتی آمریکا با شیوع اپیدمی کووید 19، بیشتر آشکار شد. انتقاد به سیاستهای بهداشتی ترامپ تا جایی پیش رفت که عدم استفاده ترامپ از ماسک توسط وی و طرفدارانش به یکی از انتقادهای پر تکرار دموکرات‌ها علیه وی در انتخابات ریاست جمهوری 2020 شد.در واقع حوزه بهداشت و درمان در دوره ترامپ یکی از مهمترین حوزه هایی در داخل آمریکا بود که مورد انتقاد قرار گرفت. براساس تحقیقی که «صندوق رفاه عمومی» در آمریکا انجام داده است. نظام بهداشت و درمان آمریکا بدترین وضعیت را در مقایسه با ۱۱ کشور ثروتمند دارد.استفان موریسون مدیر مرکز سیاست‌های بهداشتی در اندیشکده «مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی» امریکا می گوید در هفت گزارش مقایسه‌ای که صندوق رفاه عمومی امریکا به عنوان یک بنیاد خصوصی منتشر کرده، نظام بهداشت و درمان امریکا در مقایسه با استرالیا، کانادا، فرانسه، آلمان، هلند، نیوزلند، نروژ، سوئد، سوئیس، انگلستان همواره در جایگاه آخر قرار گرفته است. وی با انتقاد از سیسم بهداشت و درمان امریکا، گفته است بسیاری از آمریکایی‌هایی که بیمه درمانی دارند هم از پوشش‌های کافی بیمه‌ای برخوردار نیستند.

هادی اعلمی فریمان...
ما را در سایت هادی اعلمی فریمان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hadialamio بازدید : 175 تاريخ : سه شنبه 3 اسفند 1400 ساعت: 18:25