نتیجه سیاست خارجی در امریكای لاتین باید موجب رفاه مردم ایران شود

ساخت وبلاگ

فریمان در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو با اشاره به تروریسم، حقوق بشر و تسلیحات هسته‌ای كه امریكا درباره ما مطرح میكند، گفت: امریكا این گونه مطرح میكند كه ایران میخواهد در منطقه بیثباتی ایجاد كند و سفر رئیس‌جمهور به امریكای لاتین را نیز رصد میكنند.

وی افزود: امریكا همواره به طور كلان این مسئله را مطرح میكنند و معتقدند امریكای لاتین حیاط‌خلوت آن‌هاست.

اعلمی فریمان با بیان این كه مطرح میشود ایران، روسیه و چین قصد دارند جای امریكا را در خطه لاتین بگیرند، گفت: چند سالی است كه نفوذ امریكا در منطقه كم شده و بعد از چین به شریك دوم تبدیل میشوند.

وی با اشاره به اولین ورود چین به منطقه و تمركز روسیه بر اوكراین گفت: ایران نیز تلاش دارد وارد این فاز شود و رسانه‌های امریكایی مرتباً هشدار میدهند و رسانه‌های طرف‌دار ایران نیز از این سفر تعریف كرده و از آن حمایت میكنند.

اعلمی فریمان در بخشی دیگر از مصاحبه با رادیو گفت‌وگو با بیان این كه كشورهای موردنظر ایران برای سفر اخیر تحت تحریم شدید هستند، گفت: بین ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ تحریم علیه این كشورها تعریف شده و از ۲۰۱۸ كوبا نیز مجدد مورد تحریم قرار گرفت و نیكاراگوئه به دلیل مسائل بشری تحت تحریم قرار دارد.

وی ارزیابی درباره تفاهم‌نامه‌های اقتصادی را موكول به آینده كرد و ادامه داد: باید دید این تفاهم‌نامه‌ها تا چه حد در آینده عملیاتی میشود. در این راستا اگر قرار بر ورود به فاز توسعه روابط باشد، مكزیك باید اولویت اصلی ما باشد؛ البته به‌شرط رفع تحریم و حل‌وفصل شدن روابط دلاری و شیلی كشور بعدی است و كلمبیا و برزیل و آرژانتین نیز دارای بنیان‌های اقتصادی گسترده‌تری هستند و ایران میتواند به‌راحتی با آن‌ها وارد رابطه شود.

اعلمی فریمان ادامه داد: تا زمانی كه مسئله تحریم حل‌وفصل نشود، دورنمای روشنی را نمیبینم تا وضعیت بهتر شود؛ البته ممكن است راه تنفسی ایجاد شود كه در راستای تهاتر كالایی باشد و سیاست خارجی ما زمانی موفق عمل خواهیم كرد كه در داخل كشور بتوان مزایای آن را در راستای رفاه و تأمین اجتماعی مردم ببینیم.

این كارشناس حوزه سیاسی در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو با اشاره به این كه افول امریكا به مباحث تاریخی باز میگردد، گفت: این بحث آكادمیك بوده و بحث جدیدی نیست.

وی با بیان این كه نمیتوان به‌راحتی از انهدام و تخریب و فروپاشی سخن گفت، ادامه داد: این نوع نگرش عدالت‌خواهانه انسانی نیست. این بحث‌ها حاشیه‌ای است؛ ولی ما وارد فاز جدیدی از حیات انسانی شده‌ایم و مشكلات كنونی اقلیمی، آب‌وهوایی، بر اساس آب شرب و... است.

اعلمی فریمان ادامه داد: ما باید مسئولانه‌تر عمل كرده و با سازمان ملل وارد كار شویم؛ ولی تعجب میكنم كه آقایان نشسته‌اند و از افول صحبت میكنند؛ ولی اگر همین امروز ایالت متحده دچار فروپاشی شود، آیا مشكلات جامعه ما حل‌وفصل میشود؟!

وی ضمن انتقاد به این نوع جریان فكری خاطرنشان كرد: ما باید مسئولانه عمل كرده و وارد یك دستورالعمل جدید در دنیا شویم.

هادی اعلمی فریمان...
ما را در سایت هادی اعلمی فریمان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hadialamio بازدید : 57 تاريخ : دوشنبه 2 مرداد 1402 ساعت: 1:01