چند نکته درباره حادثه ونزوئلا

ساخت وبلاگ
این یادداشت به صورت شفاهی از من اخذ شده و در روزنامه فرهیختگان15مرداد97 منتشر شده است.

بعد از انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری بررسی از مرجع ونزوئلا طبق کپی رایت -که انتخابات زودهنگام بود- فضا به‌شدت ملتهب شد و اپوزیسیون در قبال آن موضع سختی گرفت. پس از انتخابات، بسیاری از بدنه اپوزیسیون اعلام کردند انتخابات را به رسمیت نمی‌شناسند. آنان خودشان را به‌طور کلی از رقابت‌های سیاسی کنار کشیدند. همزمان برخی زمزمه‌ها از نارضایتی در سطوح پایین ارتش بررسی از مرجع ونزوئلا طبق کپی رایت خبر می‌داد. در سطوح عالی سران ارتش و فرماندهان وفادار به حزب سوسیالیست مادورو هستند و این وفاداری را حفظ کردند.

در سوءقصد روز گذشته هم از پهپاد انفجاری به‌عنوان وسیله‌ای برای سوءقصد به رئیس‌جمهور ونزوئلا یاد می‌شود، اما خبرها کمی ضد و نقیض است. گروهی از مخالفان ادعا می‌کنند انفجار در یک منزل صورت گرفته است. در این زمینه هیچ‌خبر موثقی در دست نیست چراکه اخبار ونزوئلا همیشه اخباری آمیخته به دروغ بوده و نمی‌شود زیاد به آن استناد کرد. حتی می‌توان چنین گفت که این یک سناریو است برای اینکه مادورو مخالفان خود را تحت فشار قرار دهد.

یکی از کشورهایی که در این سوءقصد از سوی ونزوئلا متهم شده، کلمبیا است. ونزوئلا و کلمبیا از دیرباز رابطه‌ای خصمانه به‌دلیل تنش‌های مرزی و ساختار حکومتی داشته‌اند. کلمبیا بسیار به ایالات متحده نزدیک است. کلمبیا به دولت مادورو به‌دلیل سیل مهاجران ونزوئلایی به کلمبیا، انتقادهای سنگینی کرده است. در بحران‌های داخلی رهبران به‌دنبال این هستند که مشکلات را به گردن کشور دیگری بیندازند. مادورو، رئیس‌جمهور کلمبیا بوده و اپوزیسیون داخلی را متهم کرده اما او آمریکا را در این ماجرا متهم نکرده و در مقابل ترامپ با ملاحظه صحبت کرده است. هدف اولیه مادورو، اپوزیسیون داخلی است. در مرحله دوم کلمبیا و در مرحله سوم هم تروریست‌هایی‌اند که در ایالت فلوریدا هستند.

در حال حاضر هواداران و بدنه‌ای از زمان چاوز که میلیشیای هوادار دولت هستند، یک بدنه زنجیرواری از هواداران را ایجاد کرده‌اند که به‌راحتی قدرت سرکوب دارند. با همین قدرت هم رئیس‌جمهور ونزوئلا توان اپوزیسیون را گرفته است. آنچه بررسی از مرجع درباره طبق کپی رایت ونزوئلا بیش از همه باید مدنظر قرار داد، بی‌کفایتی مدیریت داخلی است. اینکه کشوری با وجود قدرت بزرگ نفتی و جمعیت 30 میلیون نفری، این‌گونه از نظر اقتصادی لجام‌گسیخته باشد، نشان از مدیریت و بی‌کفایتی عملکرد سوسیالیست‌ها دارد. این در حالی است که آمریکا، تحریم‌های جدی علیه کاراکاس اعمال نکرده است و دو کشور تعاملات نفتی دارند و حتی برخی پالایشگاه‌های ونزوئلا هنوز در خاک آمریکا هست. با این شرایط اگر تحریم‌های آمریکا علیه ونزوئلا اعمال شود، فکر می‌کنم دولت مادورو تا مرز سقوط پیش برود؛ به همین دلیل مادورو با ملایمت با ترامپ صحبت می‌کند.

مادورو می‌خواهد از افزایش تنش کاراکاس_ واشنگتن جلوگیری کند اما شرایط داخلی کشور خیلی ملتهب است و با این وضعیت کارها از شیرازه خود خارج می‌شود و نمی‌توان آن را کنترل کرد. تقریبا ماه گذشته ترامپ در جلسه مشورتی، پیشنهاد عملیات نظامی علیه ونزوئلا را مطرح کرده منتها این پیشنهاد با مخالفت شدید مواجه شده است. پیشنهاد عملیات نظامی در حوزه آمریکای جنوبی که یادآور دهه‌های 60 تا 80 است، منسوخ شده است. البته بعید نیست ترامپ به این سمت پیش برود یعنی اگر زمانی فضا مهیا باشد و به حرکت نظامی دست بزنند این حملات به‌صورت مستقیم نخواهد بود و آمریکا سعی خواهد کرد از طریق نیروهای مسلح ونزوئلا و یک نیروی نیابتی، دولت را تغییر دهد.

هادی اعلمی فریمان...
ما را در سایت هادی اعلمی فریمان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hadialamio بازدید : 213 تاريخ : سه شنبه 29 آبان 1397 ساعت: 22:31